Vi märker att du använder en äldre webbläsare som inte längre stöds fullt ut av vår webbplats och du kan därför uppleva vissa problem och begränsningar under ditt besök.

Vi föreslår att du istället använder Google Chrome alternativt Microsoft Edge där du ska få en komplett upplevelse av vår webbplats.

Stories

Jullovet i Oskarshamn

Publicerad den 19 december, 2023

Nu är det ljus här i vårt hus, julen den kommer hoppfarallalaaa! Vad ska du hitta på under jullovet i Oskarshamn? Kanske kommer du och besöker Vintertorget? Eller samlar du familjen kring en aktivitet ihop som t.ex. Jailbreak, Strike eller KartCenter? Du kanske helst vilar med en ny bok som du lånat på biblioteket? Oavsett vad du gillar finns det massor av tips här längre ner. Nu går vi på jullov!

Besök Vintertorget

Från och med den 6 december skapar vi tillsammans härlig julstämning i Oskarshamn. Då omvandlas Lilla torget till ett Vintertorg för hela familjen. På Lilla torget kommer du att hitta tomtens stuga, luffarschack med tomtar och snögubbar, tomtelimbo, grötrace, memoryspel, en prickkastningstavla och Bores borg.

Låna en ny bok

Hos de olika biblioteken runt om i Oskarshamns kommun kan du hitta massor av spännande kultur att ta del av. Låna hem fysiska böcker, ljudböcker, filmer, tidningar och även e-böcker till mobil, dator eller surfplatta. Se öppettiderna hos de olika biblioteken här.

Allmänhetens åkning

Åk skridskor. Välkommen till Arena Oskarshamn. Vid allmänhetens åkning på Idrottsparkens bandybana är det endast tillåtet med puck och klubba på den ena planhalvan, den vänstra om du står med ryggen mot simhallen. Glöm inte hjälmen! Se öppettiderna här.

Boka en aktivitet tillsammans

Gör något kul tillsammans! Utmana familjen eller vännerna på en rolig aktivitet! Några tips på aktiviteter är Jailbreak, Strike och KartCenter.

Julbio på Sagabiografen

Doften av varma popcorn, sköna stolar och en magisk filmupplevelse! Vad sägs om ett biobesök under jullovet? Just nu rullar bland annat filmerna Wonka, Önskan och Nelly Rapp. Läs mer om filmerna och se schema på Sagabiografen.

Vinterbada

Ta ett dopp i det blå! Det är tipset är inte till några badkrukor minsann, dessutom gäller det att ha något varmt att svepa in sig i efteråt. Vågar du hoppa i? Besök någon av Oskarshamns badplatser.