Sök

Handla tryggt och lokalt

Just nu påverkas vårt samhälle hårt av pandemin och det är viktigt att vi alla håller avstånd och tar ansvar. Det är extra viktigt att vi tillsammans hjälps åt att stödja våra lokala företagare genom att handla lokalt. Om vi vill att verksamheterna ska finnas kvar efter pandemin, så måste vi stödja dem under pandemin också.

Kostnadsfri hemleverans

Genom ett samarbete mellan Oskarshamns kommun, Attraktiva Oskarshamn och Oskarshamns taxi så erbjuder vi dig som kund kostnadsfri hemleverans av varor inom Oskarshamns kommun. Du beställer dina varor direkt av butiken och betalar på det sätt som butiken beskriver längre ned på denna sida. När din beställning är slutförd tar butiken kontakt med taxibolaget och beställer leveransen hem till dig.

Erbjudandet är för alla butiker i Oskarshamns kommun och gäller mellan den 1 februari till 11 april 2021. Transport erbjuds ej för Apoteksvaror, Systembolag, livsmedel, kapitalvaror och andra stora varor som ej ryms i en personbil.

Driver du butik och vill läsa mer om hur du går till väga för att underlätta för kunderna att handla lokalt, läs mer på oskarshamn.com/foretag

Anpassningar i verksamheter

Enligt just nu rådande allmänna råd som gäller för Kalmar län, så ska inomhusmiljöer som butiker och restauranger undvikas så gott det går. Därför har många verksamheter gjort anpassningar så att du kan handla säkert på annat sätt. Läs mer om respektive butiks anpassningar och hur du beställer varor för hemleverans genom att klicka på dem i listan nedan.

Saknar du en verksamhet här? Mejla isåfall oss på info@oskarshamn.com.