Sök

Stories

Covid-19 anpassade Oskarshamnstips

Publicerad den 30 december, 2020

Vi har samlat 10 Oskarshamnstips som passar utmärkt i tider som dessa! Scrolla längst ner på sidan för att se de skärpta lokala allmänna råden från Folkhälsomyndigheten. Tack för att du följer restriktionerna.

Utegym & hemmaträning

Ge dig ut i naturen och träna på utegym eller en motorikbana. Du kan träna i Havslätt, Oskarshamns stadspark, Figeholm, Påskallavik samt Kristdala. En del gym erbjuder även hemmaträning! Spana in Wellnes Studio Oskarshamn eller Sanna Tolkki från Oskarshamn som kommer med härliga träningstips på hemmaträning!

Eagles Oskarshamn

I väntan på att säsong 3 av SVT:s ungdomsserie Eagles ska släppas får vi hänga med in bakom kulisserna. Istället kan vi se Edvins skådisdrömmar där vi ser hur det ser ut bakom kamerorna vid inspelningen av säsong 2. Gå ut och promenera eller cykla till de olika inspelningsplatserna. Spana in Eaglesoskarshamn.se för mer Eagles-material.

Spår- Poddserie

I poddcasten Spår, som har sju publicerade säsonger får vi följa med Figeholmaren Anton Berg och kollegan Martin Johnson när de letar efter spår i kända kriminalfall. Du kan lyssna på podden här eller där poddar finns.

I ett känt kriminalfall hittar vi det okända och följer spåren. Vi berättar om Sveriges mest omtvistade fall – där förtroendet för rättsväsendet urholkats. Spår skildrar okända platser och ljusskygga människor från Sveriges undre värld.

Handla säkert – ett starkt Oskarshamnstips

Under rådande pandemi är det viktigare än någonsin att handla lokalt för att våra butiker och restauranger ska överleva och finnas kvar även efter pandemin. Tillsammans vill butikerna göra det så enkelt som möjligt för dig att handla tryggt och säkert samtidigt som du handlar lokalt. Här har vi samlat information om hur du kan handla tryggt!

Kulturkanalen

Du har väl inte missat att spana in Kulturkanalen? Här hittar du allt från pyssel och musik till kultur och historiskfakta om Oskarshamn. Du kan även se Kulturnattens alla klipp i efterhand eller lära dig mer om Oskarshamn genom att kolla på serien ”På vischan med Thomas Gren”.

Njut av naturen – gott om Oskarshamnstips

Låt naturen bli en del av vardagen! Hitta nya grillplatser, löparspår eller fiskevatten. Som ett resultat av den friska luften kommer du genast att bli piggare, eller vad tror du? Det finns massor att uppleva!

För läslusen

Margareta Fors, Emma AdBåge, Anton Berg, Författarlotta och inte minst Jakob Wegelius som nyligen fick Astrid Lindgren-priset 2020 är några av de författare som har koppling till Oskarshamn. Missa inte att du kan låna böcker fysiskt tryggt och säkert hos Oskarshamns bibliotek. Såklart kan du även låna e-böcker.

Grym musik från Oskarshamn

Oskarshamn har genom åren levererat duktiga musiker, artister och låtskrivare. Många lokalband har skapats och gillar du att grotta ner dig i Oskarshamns musikhistoria ska du definitivt gå med i gruppen Lokalband i Oskarshamn genom tiderna på Facebook.

Laga mumsig mat

Mmmm! Ta fram bunkar, vispar och formar. Provlaga mat inför kommande julfirande eller bjud hushållet på redig gofika. På bilden till vänster ser vi Agnieszka Eriksson som har ett stort hjärta för både Oskarshamn och maten. Spana in hennes Instagram mypassion_for_food! På bilden till höger ser vi fantastisk toast skagen serverat av mästerkocken Alexander Sjögren som kommer från Oskarshamn. Missade ni när han medverkade i Kockarnas kamp? Se säsongen här.

Upptäck en ny lekplats

Sist men inte minst, börjar barnen klättra på väggarna? Vi vill slutligen tipsa om att ta med dem ut och upptäck en ny lekplats! Därför finns denna karta som visar att det finns många gungor, rutschkanor och klätterställningar runt om i Oskarshamns kommun. Ni kanske hittar en ny favorit?

Har du fler Oskarshamnstips? Vänligen kontakta oss på info@oskarshamn.com.

Det är allvar nu

Spridningen av covid-19 ökar i Kalmar län. Alla behöver ta sitt personliga ansvar och göra vad man kan för att bromsa smittan. Därför gäller skärpta lokala restriktioner för hela Kalmar län 10 november till 8 december (kan förlängas) . Om möjligt, undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek. Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.

Läs mer information hos Folkhälsomyndigheten.