Sök

Kalmarsundsregionen

Kommunerna vid Kalmarsund jobbar nära tillsammans för att få fler att upptäcka möjligheterna här i Kalmarsundsregionen. Attraktionskraft för ökad inflyttning och kompetensförsörjning står i fokus för samarbetet.

Kalmarsundsregionen – en region med möjligheter

Att ha medarbetare med rätt kompetens blir allt viktigare för företags och organisationers konkurrenskraft. För några år sedan startade vi därför samarbetet i regionen. Vi tror på att samverka för att få fler att upptäcka regionens möjligheter. 

Det viktigaste är inte på vilken sida av kommungränsen man bor eller arbetar. Det viktigaste är att man bor och arbetar, lever och trivs, i vår region. Kalmar, Mönsterås och Oskarshamn började samarbetet och därefter har både Torsås och Nybro slutit upp. Det konkreta samarbetet gör att vi kan ta oss an gemensamma utmaningar på ett bättre och effektivare sätt. Gemensamt kan vi också attrahera nya invånare med en större palett av möjligheter och ett mer varierat utbud.

Tid att leva

På kalmarsundsregionen.com har vi samlat starka argument för att flytta hit, vi bjuder på reportage och information för dig som är nyfiken och vi länkar till lediga jobb. På Instagram får våra följare möta ambassadörer som med stolthet berättar om möjligheterna och livet här i Kalmarsundsregionen.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar kring Kalmarsundsregionen ska du kontakta:
Johan Sjöstrand
072-500 81 72
johan@oskarshamn.com