Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)

Företagstips under Covid-19

Vi vet att många företag har det väldigt tufft just nu under rådande pandemi. En särskild bransch som drabbats hårt av de senaste skärpta allmänna råden som gäller för Kalmar län, är handel, restaurang och salonger. Därför har vi på den här sidan har vi samlat företagstips under Covid-19.

Med anledning av detta har Oskarshamns kommun gett Attraktiva Oskarshamn i uppdrag att utföra olika insatser för att stödja företagen inom dessa branscher. På denna sida ger vi dig som företagare information om dessa insatser och tips på hur du kan stärka er verksamhet. Sidan uppdateras med ny information löpande, så besök oss gärna med jämna mellanrum för senaste nytt.

Kostnadsfri hemleverans

Genom ett samarbete med Oskarshamns taxi erbjuder vi mellan den 16 november och 8 december alla butiker i Oskarshamns kommun att kostnadsfritt få varor hemlevererade till kunder inom kommunen. Leverans erbjuds ej av följande saker: Apoteksvaror, Systembolaget, Mat och livsmedel, kapitalvaror och andra varor som ej ryms i en personbil.

Du som butik måste bestämma hur ni vill ta emot beställningarna och betalning. Vårt förslag är att det görs genom att kunden ringer till butiken meddelar sin beställning och att ni då även löser betalningen, med antingen Swish eller kortuppgifter. Ingen kontant betalning i samband med leverans är möjlig.

Butiker som vill ansluta sig till hemleverans ska mejla info@oskarshamn.com så snart som möjligt och meddela hur kunden gör beställning och betalning. Detta kommer sedan att presenteras på www.oskarshamn.com/corona.

Efter mottagen betalning bokar ni transport hos Oskarshamns taxi på e-post oskarshamn.taxi@telia.com eller telefon 0491-105 55. Vid bokning ska ni uppge:

Oskarshamns taxi återkopplar sedan till er med preliminär tid för utlämning. Efter att utlämningen är slutförd meddelas ni i butiken. Transporterna utförs varje dag med start klockan 11.00.

Branschtips

Vi har samlat in företagstips under Covid-19 till dig som driver butik, restaurang eller salong i Oskarshamn. Klicka dig vidare via bilderna här nedan. Tillsammans skapar vi trygga platser för besökarna.

Oskarshamn.com/corona

Spana in sidan oskarshamn.com/corona. Det är sidan som vi marknadsför mot invånare i Oskarshamns kommun med budskap att stödja lokala restauranger, salonger och butiker. Vi vill på den sidan lyfta alla olika verksamheter inom området som gjort olika anpassningar för att erbjuda säkrare shopping. Vill ni finnas med på listan? Mejla isåfall info@oskarshamn.com med information om era anpassningar.

Exempel på anpassningar kan vara:

Har du fler företagstips under Covid-19 som du tycker att vi borde lyfta? Mejla info@oskarshamn.com.