Sök

Stories

Jullovet i Oskarshamn

Publicerad den 17 december, 2020

Nu är det ljus här i vårt hus, julen den kommer hoppfarallalaaa! Vad ska du hitta på under jullovet i Oskarshamn? Kanske kommer du och besöker Vintertorget? Eller samlar du familjen på Musikquiz med Marika? Du kanske helst vilar med en ny bok som du lånat på biblioteket? Oavsett vad du gillar finns det massor av tips här längre ner. Nu går vi på jullov!

Besök Vintertorget

Mellan den 6 december och 6 januari skapar vi tillsammans härlig julstämning i Oskarshamn. Då omvandlas Lilla torget till ett Vintertorg för hela familjen. På grund av rådande allmänna råd blir Vintertorget ett aktivitetstorg för stor och liten.

Vintertorget i Oskarshamn

På Lilla torget kommer du att hitta Tomtens stuga, luffarschack med tomtar och snögubbar, tomtelimbo, bordscurling, memoryspel och dessutom en prickkastningstavla. Självklart hjälps vi alla åt att minska smittspridningen genom att hålla avstånd till varandra och stanna hemma om vi känner oss sjuka.

Låna en ny bok

Hos Oskarshamns stadsbibliotek kan du hitta massor av spännande böcker att läsa. Låna hem e-böcker till mobil, dator eller surfplatta. På grund av rådande restriktioner är det inte möjligt att besöka biblioteket fysiskt men det finns en hel, spännande värld att upptäcka digitalt!

Köp med take away

Ät restaurangmaten hemma! Duka upp på samma sätt som hos restaurangerna och servera mamma och pappa. Spana in alla restauranger här.

Marikas Musikquiz

Nu kör vi musikquiz live online! Tävla tillsammans med familjen eller kompisarna och kollegorna i Messenger, ring upp farmor och morfar eller grannen och bilda ett socialt distanserat lag! Du kan vara med – var du än är! Quizmaster Marika Karlstad kommer i vanlig ordning leda er genom quizet med samma energi, engagemang och proffsighet som alltid. Priser tävlas ut till alla deltagande lag oavsett placering i quizet. Alla kan vara med och alla kan vinna! 

Vänligen bilda endast fysiska lag tillsammans med de du bor ihop med. Tillsammans minskar vi smittspridningen!

Vinterbada

Ta ett dopp i det blå! Det är tipset är inte till några badkrukor minsann. Här gäller det att hålla huvudet kallt. Vågar du hoppa i? Besök någon av Oskarshamns badplatser.