Sök

Kul för familjen

I Oskarshamn finns många olika aktiviteter som är kul för familjen. Ni kan bland annat klappa grisen Pelle på Fallebo gård, plaska i havet eller äventyra på någon av Oskarshamns lekplatser!

Lekplatser

Temalekplatsen

Här kan du leka i piratskeppet, plaska med vattenlek, åka linbana eller någon av alla rutschkanor. Kör den stora lekbilen eller klättra i pyramiden. För de små finns mindre klätterställningar och marken är täckt av gummibeläggning så barnen inte riskerar att få skrapsår när de trillar. En oas för stora som små. Lekparken är alltid öppen och kostnadsfri. Hitta alla lekplatser i Oskarshamn här.

Temalekplatsen i Oskarshamn.

Äventyrsbadet, Arena Oskarshamn

Åk rutschkana, bada bastu eller lek i barnlagunen. Hos Arena Oskarshamn finns många olika bassänger! Bland annat en stor som är perfekt för dig som vågar hoppa från kanten och simma några tag. Här finns också en bubbelsoffa, vattenkanon och gejser. Här finns det aktiviteter som är kul för hela familjen. Tillfälligt stängt!

Oskarshamns stadsbibliotek

biblioteket kan alla komma för att läsa, leka och utvecklas. Det finns en mysig lekhörna, olika sorters spel och då och då erbjuds sagostunder. Inne på biblioteket finns även ett litet café och tillgång till passande boktips av den kunniga personalen.

Böcker på Oskarshamns stadsbibliotek

Lekplatsen i hamnparken

Det här är en lekplats för barn i alla åldrar! Populärast är linbanan. Lekplatsen har ett mjukt underlag och många spännande saker att utforska. Temat anspelar på Blå Jungfrun.

Sagabiografen Oskarshamn

Välkommen till Sagabiografen i Oskarshamn som har tre salonger i olika storlekar. Här kan du köpa varma popcorn, hotsnacks, godis och olika sorters dricka. Det erbjuds filmer för alla åldrar och här finns möjligheten att förtrollas i filmens värld. Sittpuffar för de mindre finns tillgängligt i alla salonger. Tillfälligt stängt!

Gunnarsö

Gunnarsö hittar vi havsbad med klippor och en mindre sandstrand. Här finns en Brygga och ett hopptorn upp till 10 meter för den som vågar. Servering i form av kiosk och restaurang finns på platsen när magen kurrar och för den äventyrliga finns även en äventyrsgolfbana och en biljardgolfsbana med utsikt över vattnet. Det finns även en handikappramp vid badplatsen.

Havslätt

I Havslätt finns en sandstrand där man kan bygga fina sandslott, en brygga med ett hopptorn i olika höjder och en lekplats för både äldre och yngre barn. För de som gillar aktiviteter finns en beachvolleyplan där man kan utmana familj och vänner medan man njuter av en glass eller fika från Havslätts Strandbistro. Här finns också handikappramp ut i vattnet.

Badande barn som skvätter vatten

Fallebo gård

Fallebo gård ligger naturskönt beläget vid Havslätts motionsområde. På gården finns idag höns, minigrisen Pelle, marsvin, hästar, kaniner och får. Gården är en öppen besöksgård och man vandrar fritt i hagmarker och på vandringsleder. Informationstavla finns på gården med hagar och vandringsleder utmärkta. 

Kulturreservatet Stensjö by

Stensjö by förflyttar dig långt tillbaka i tiden. Ett landskap som har skapats av slåtter och bete genom århundradena och som fortfarande sköts, delvis, på traditionellt sätt. I hagarna lever får, hästar, kor, höns och grisar. Miljön känns igen från Astrid Lindgrens filmer om Barnen i Bullerbyn. Flera scener är tagna direkt i byn eller på vägarna kring byn. Ett perfekt ställe att åka till med en fullproppad fikakorg. Alldeles intill byn finns även en fin sjö att ta ett dopp i.

Paddla kanot i Hummeln

Upplev tystnaden och en fantastisk natur under en kanottur på meteoritsjön Hummeln, ett perfekt sätt att komma nära naturen. Stanna till för ett bad på Solö, grilla vid Råsviks badplats eller titta på fiskvandringen vid Humlefors kvarn. Ta med en fikakorg och spendera dagen med att utforska Hummeln!

Du hyr enkelt kanoten direkt vid strandkanten. Kristdala kanot ser till att ni har den utrustning som behövs. Hämta kanoten på morgonen och återlämna den på kvällen efter en härlig paddeltur.

Läs mer på www.kristdalakanot.se

Skridskoåkning

Arena Oskarshamn blir fotbollsplanen till en Bandyplan på vintern och här finns det gott om tid för allmänhetens åkning. Även ishallen i Be-Ge Hockey Center har tider för allmänhetens åkning. Ta med skridskor och hjälm, sedan är det bara att åka hur mycket man vill. På plats finns vissa hjälpmedel för de som vill lära sig att åka skridskor. Här finns även mål för de som vill spela ishockey eller bandy.

Hjortberget

Hjortberget är en centralt belägen skidanläggning i Oskarshamn med möjlighet att hyra utrustning för utförsåkning. På vintern fylls backen med snö från snökanonerna och en lift tar åkarna upp för backen. Självklart finns det plats för pulkor, kälkar, tefat och annat skoj i backen. En grillplats för de som vill grilla en klassik korv med bröd för att fylla på energin finns det också här. Kul för hela familjen!

Skidåkning i Hjortberget