Sök

Stories

Mollie ger kärlek till Oskarshamn

Publicerad den 11 mars, 2021

Artisten Mollie Minott spenderade mycket tid av uppväxten i Oskarshamn. Här formades hon som artist och nu vill hon ge tillbaka kärlek till Oskarshamn. I och med detta spelade hon in musikvideon till låten False Alarm på olika platser runt om i staden.

Därför valde Mollie Oskarshamn

Genom skoluppträdanden på både Rödsleskolan och det estetiska programmet vid Oscarsgymnasiet utvecklades musikintresset för Mollie Lindén, som är artistens riktiga namn. När hon år 2014 medverkade i Tv4:as program Idol växte karriären i en rasande fart och sedan dess har det bara tuffat på.

Jag är så otroligt tacksam för allt stöd som Oskarshamn har gett mig genom åren. Jag kommer alltid att vara den här småstadstjejen och det är jag glad för!

Säger mollie minott

Inspelningsplatser

De inspelningsplatser som finns med i videon är Besväret, Oskarshamns station och Ernemar. Enligt Mollie Minott är det dessa platser som påminner henne om livet i Oskarshamn mest. Tillsammans med familjen bodde de i Besväret, Stationshuset blir en slags port in och ut från staden och promenadstråket i Ernemar är en vacker plats att uppleva. Låten handlar om en period i Mollies liv då hon var i stadiet mellan tonåring och vuxen. Hon hade köpt sin egna, första lägenhet men befann sig i en relation som hon fastnat i. Fokuset blev att slå sig fri.

Bilder från inspelningen