Sök

Stories

Påsklovet i Oskarshamn

Publicerad den 1 april, 2021

Damma av kvasten, packa påskäggen och ladda upp inför påsklovet i Oskarshamn tillsammans med oss. Kika på filmen om Blå Jungfrun, spela friluftsbingo eller varför inte gå en ny vandringsled i påsk? Häng med för här kommer det nämligen en hel del tips för hela familjen!

Åk till Blåkulla

Under sommarsäsongen kan du åka till Nationalparken Blå Jungfrun som ligger utanför Oskarshamns kust. Den här ön kallas även för Blåkulla och det är hit som häxorna flyger om påsken i sägnen. Orkar du inte vänta till sommaren kan du åka till kusten i Oskarshamn och spana ut över havet, kan du se henne där borta i horisonten månntro? Du kan dessutom läsa mer här. Vill du boka en tur till Blå Jungfrun kan du göra det hos Solkustturer.

Shoppa på påsklovet i Oskarshamn

Hjälp till att stötta den lokala handeln i Oskarshamn. Hos Liljeholmens fabriksbutik hittar du ljus i alla dess former och färger. Går du däremot till Lekia/Babya i Oskarshamn finner du påskpyssel. Tänk på att hålla ett harskuttsavstånd till andra människor och vill du inte handla fysiskt finns även shopping med fri hemleverans.

Friluftsbingo

Häng med ut i naturen på påsklovet i Oskarshamn! Spara ner bingot och spela det tillsammans med vänner och familj.

Evenemang i påsk

Missa inte Marikas Musikquiz som går av stapeln klockan 19.00 på långfredagen den 2 april. Sjung, dansa och klura ut svaret på frågorna som ställs! Bjud in släkt, grannar och vänner digitalt och spela tillsammans. Utöver musikquiset bjuds det på digitala mässor och musikaler från våra församlingar i Oskarshamns kommun. Kika på Oskarshamns församling och Döderhults församling.

Lek loss på lekplatserna

Har du mycket spring i benen? Lek loss på någon av lekplatserna runt om i Oskarshamns kommun. Här hittar du en karta över lekplatserna samt massor av andra tips till barnfamiljen.

Fira en säker påsk