Turista Hemma

Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)

Turista hemma är inget nytt för oss! De senaste åren har vi haft anordnade bussturer till olika besöksmål runt om i kommunen. I år tipsar vi om så väl kända som gömda pärlor som du kan besöka på egen hand. Fika, bada och umgås tillsammans i Oskarshamn.

Bada i Oskarshamn

I Oskarshamns kommun finns det 16 kommunala badplatser som sköts om av fritidskontoret. Här kan man alltid lita på att det är säkert badvatten. Det finns även fina sjöar, klippbad vid havet och en äventyrlig simhall att upptäcka.

Fika i Oskarshamn

Thilde på Shalom

I Oskarshamn finns det allt från bakverk i världsklass till hembakat. Hos Nilssons Konditori & bageri hittar vi Anders Oskarsson som fått titeln världens bästa konditor 2017. Njut av praliner, rykande kaffe och världsmästarsmak som får smaklökarna att dansa!

Ett äventyr för hela familjen

Upplev tystnaden och en fantastisk natur under en härlig paddeltur på meteoritsjön Hummeln. Ett perfekt sätt att komma nära naturen! Stanna till för ett bad på Solö, grilla vid Råsviks badplats eller titta på fiskvandringen vid Humlefors kvarn. Ta med en fikakorg och spendera dagen med att utforska Hummeln som skapades av ett meteoritnedslag för 470 miljoner år sedan. Boka hos Kristdala Kanot.

Stensjö by

Njut av Stensjö by, Kalmar läns första kulturreservat. Här, 1 mil norr om Oskarshamn, kan du promenera i det gamla kulturlandskapet runt den oskiftade byn med bebyggelse från 1700- och 1800-talen. Klungan av rödmålade hus ligger i ett ljust, öppet landskap, med vindlande smala grusvägar och kilometervis med gärdesgårdar. Ta dig till miljön där scener ur Astrid Lindgrens älskade Barnen i Bullerbyn spelades in. Här finns bland annat får, kor, grisar och höns. Du kan även vandra på någon av de tre slingorna som tar dig runt i naturen vid byn. Ta med familjen och picknickkorgen på ett småländskt äventyr!

Eagles

Du har väl inte missat att ungdomsserien Eagles har spelat in sina två första säsonger i Oskarshamn? Här kan du besöka inspelningsplatserna! Varför inte sitta på bänken i Havslätt där Ludde och Felicia har första dejten eller spana in Be-Ge Hockey Center där Eagles spelar sina hemmamatcher i serien. För mer smaskiga detaljer som behind the scenes, information om skådespelarna och Eagles i pressen kan du besöka www.eaglesoskarshamn.se.

Ostkustleden

Ostkustleden är en mycket populär vandringsled som sträcker sig 16 mil uppdelad på åtta etapper, där varje etapp är cirka två mil lång.

Första etappen börjar vid Lilla Hycklinge och det är ofta en naturlig startplats. Ostkustleden bjuder på allt från ljusa lundområden till karga och artfattiga skärgårdsmiljöer. Den 16 mil långa vandringsleden är uppdelad i 8 etapper. Varje etapp är ca 2 mil lång och vid varje etappmål finns övernattningsstugor som är öppna året runt.

På Oskarshamns turistinformation kan du hämta en fritidskarta med hela leden utmarkerad, det finns även en etappbeskrivning att använda vid planerandet av sin vandring. Dessa kan du även beställa via mejl till info@oskarshamn.com. Alternativt använda den digitala kartan på naturkartan.se

Upplev centrum

Välkommen till en levande stadskärna! I centrum finns många olika butiker och restauranger. På Handel Oskarshamns hemsida hittar du allt från medlemsbutiker till öppettider och presentkort.

Vi tipsar dig dagligen

Amanda och Johan som jobbar på turistinformationen i Oskarshamn.

Glöm inte att följa oss i våra sociala kanaler för dagliga tips på hur du kan Turista Hemma i Oskarshamn. @attraktivaoskarshamn & Attraktiva Oskarshamn