Sök

Flytta till Oskarshamn

Välkommen till Oskarshamn

Vi vill säga varmt välkommen till oss i Oskarshamn!  Vi är så glada att du har flyttat hit eller har planer på att flytta till Oskarshamn. För att du ska komma in i gänget, känna dig som hemma och få möjlighet att få reda på lite mer om Oskarshamn så anordnar vi aktiviteter för dig som just flyttat hit. Mer information om nyinflyttarträffarna hittar du här.

Och du, välkommen in till oss på Turistinformationen inne i Flanaden (mitt i stadskärnan och du tar rulltrappan upp till oss). Vi hjälper dig gärna med tips på saker att göra i Oskarshamn eller om du har några frågor kring vår verksamhet för nyinflyttade.

Vi erbjuder även ett litet inspirations- och informationskit som vi kan skicka ut till dig som funderar på att flytta till Oskarshamn eller om du vill tipsa någon om Oskarshamn som plats att leva, bo och jobba på. Mejla amanda@oskarshamn.com och meddela till vilken postadress det ska skickas. Eller ge oss en mejladress så skickar vi lite digital inspiration.

För barnfamiljen som vill flytta till Oskarshamn

Oskarshamns kommun strävar efter en hög kvalitet i förskolorna. De erbjuder även plats på natt- kväll- och helgomsorg för barn med föräldrar som arbetar oregelbundet. Grundskolan i Oskarshamns kommun erbjuder en kreativ, lärande och utvecklande skolmiljö. Oskarshamns kommun eftersträvar en pedagogisk helhetssyn genom hela utbildningssystemet, en röd tråd från 1-20 år. För dig som har flyttat till Oskarshamn görs en ansökan om plats i förskolan eller grundskolan genom e-tjänst förskola, fritidshem och skola.

Oscarsgymnasiet kan man studera både högskoleförberedande inriktningar samt yrkesutbildningar. Vill du bli musiker, tekniker, lärare, sjuksköterska eller varför inte fotbollsproffs? Här finns ett brett utbud av utbildningar! I Oskarshamn finns även Etec Teknikutbildning som utbildar framtidens eltekniker. Här erbjuds du modern utbildning inom både gymnasium, yrkeshögskola och företagsutbildningar.

För arbetssökande

Vi har en stark arbetsmarknad med många attraktiva arbetsgivare. Söker du jobb inom vården eller på någon av våra stora industrier? Du hittar alltid tjänster på Platsbanken.

Vill du komma i kontakt med Oskarshamns kommun ska du kontakta servicecenter@oskarshamn.se.

Här kan du läsa mer om vad Oskarshamns kommun har att erbjuda. Välkommen!