Sök

Tips till nyinflyttade

Hej till dig som är nyinflyttad! Jag hjälper dig att känna dig som hemma i Oskarshamn. Läs mer om mina tips till nyinflyttade längre ner på sidan och tveka inte med att kontakta mig med frågor och funderingar/ Amanda Hedberg
072-560 40 16 amanda@oskarshamn.com

Behöver du tips på saker att se och göra i Oskarshamns kommun är du alltid välkommen att kontakta turistinformationen på 0491-77 000 eller info@oskarshamn.com.

Vi tycker att det är superkul att just du är nyinflyttad i Oskarshamn! Vi har Oskarshamnslotsar, nyinflyttarträffar och många olika Facebookgrupper där du kan träffa andra med liknande intressen. Här kommer en del tips på var du kan göra i stan för att känna dig som hemma!

Nyinflyttarträffar

Ta chansen att komma och träffa andra nyinflyttade i Oskarshamn! Ca 1 gång i månaden anordnas nyinflyttarträffar där du som nyinflyttad får träffa andra nyinflyttade. Under träffen utför vi någon form av aktivitet, fikar och pratar om Oskarshamn tillsammans. Under tidigare träffar har vi bland annat gått på SHL-hockey, spelat Pinball och utövat yoga. Håll utkik efter kommande nyinflyttarträff. Vi vill gärna träffa just dig!

Nästa nyinflyttarträff 27 april

Den 27 april träffas vi på en digital nyinflyttarträff. Amanda Hedberg, platsutvecklare hos Attraktiva Oskarshamn AB håller en presentation om Oskarshamns historia, vad man kan se och göra i kommunen och tips på allt från smakfulla restauranger till vart du kan hitta rediga loppisfynd. Välkommen att ställa frågor som gör att du känner dig hemma på platsen Oskarshamn.

När: 27 april 19:00-20:00
Var: Digitalt via Microsoft Teams på https://bit.ly/39vhzTd

Frågor ställs till Amanda Hedberg
amanda@oskarshamn.com
telefon 072-560 40 16

Oskarshamnslotsar

Vi är glada privatpersoner som trivs med att bo i Oskarshamn och på vår fritid gärna vill hjälpa dig som känner dig ny i området att komma in i gemenskapen här. Kanske kan vi få visa dig vår favoritstig i skogen, bästa caféet i stan eller träna tillsammans på gymmet. Ta kontakt med någon av oss så kan vi boka in en kul träff! Eftersom vi gillar vår plats så mycket hoppas vi att du kommer att göra det samma!

Våra lotsar

Mohammad Arab
Fritidsintressen: Cykla och simma
Språk: Svenska, Arabiska och Engelska
Favoritplats i kommunen: Kanotklubbsområdet och Påskallavik
Telefon: 076-356 04 12
Mejl:mouhd.arab@gmail.com

Rosaliya Kaloyanova
Fritidsintressen: Resa, dansa, motionera och umgås med vänner
Språk: Svenska, Bulgariska, Turkiska, Ryska 
Favoritplats i kommunen: Badholmen och Havslätt
Telefon: 076-393 23 35
Mejl:rosaliak67@hotmail.com

Sanna Tolkki
Fritidsintressen: Hälsa & träning, hockey och leva livet
Språk: Svenska och Engelska
Favoritplats i kommunen: Skärgården, specifikt Ernemar och Stångehamns klippor
Telefon: 070-435 30 17
Mejl: sanna_tolkki@yahoo.se

Eva Gustavsson
Fritidsintressen: Träna, picknick och matlagning
Språk: Svenska och lite Engelska
Favoritplats i kommunen:
Ernemar
Telefon: 070-356 16 10
Mejl: eva.gustavsson@telia.com

Ingrid Thornberg
Fritidsintressen: Hundar, trädgård, naturen, bilar, virkning och stickning
Språk: Svenska, Engelska, begränsad franska och tyska
Favoritplats i kommunen: Hemma på min gård
Telefon: 073-835 33 02
Mejl: ingrid@hssloskarshamn.se

Natalya Densyenko
Fritidsintressen: Resa och fotografera
Språk: Svenska, Engelska, Ukrainska och Ryska
Favoritplats i kommunen: Stångehamn och Gunnarsö
Telefon: 076-172 28 15
Mejl: jeanniel.ua@gmail.com


Övriga tips till nyinflyttade!

I Oskarshamn finns det många möjligheter att träffa andra personer för dig som är nyinflyttad. Häng med på en nyinflyttarträff eller kontakta någon av våra Oskarshamnslotsar. Det finns är en hel del föreningar i kommunen som kan va bra att hålla koll på. Gillar du eller familjen att utmana varandra i OCR-hinderbanor? Eller har du barn som har spring i benen? Spana in Kalle Hopp och alla andra föreningar i Oskarshamn för att hitta dina eller era favoriter! Ett hett tips är även att gå med i Facebookgrupperna Småbarnsföräldrar i Oskarshamn och Hundägare i Oskarshamn. Väl mött bland Oskarshamns kullerstenar, havsbris och beteshagar!