Sök

Utbildning i Oskarshamn

Utbilda dig i Oskarshamn

Utbildning i Oskarshamn finns det gott om. Förskola, grundskola och gymnasieskola finns kommunalt för våra barn och unga i Oskarshamn. Men här finns även möjlighet för utbildning för vuxna! Spana in våra utbildningsmöjligheter här nedan.

Kommunala utbildningar

Oskarshamns kommun strävar efter en hög kvalitet i förskolorna. De erbjuder även plats på natt- kväll- och helgomsorg för barn med föräldrar som arbetar oregelbundet. Grundskolan i Oskarshamns kommun erbjuder en kreativ, lärande och utvecklande skolmiljö. Oskarshamns kommun eftersträvar en pedagogisk helhetssyn genom hela utbildningssystemet, en röd tråd från 1-20 år. För dig som har flyttat till Oskarshamn görs en ansökan om plats i förskolan eller grundskolan genom e-tjänst förskola, fritidshem och skola.

På Oscarsgymnasiet kan man studera både högskoleförberedande inriktningar samt yrkesutbildningar. Vill du bli musiker, tekniker, lärare, sjuksköterska eller varför inte fotbollsproffs? Här finns ett brett utbud av utbildningar!

Komvux är den kommunala vuxenutbildningen och vi erbjuder kurser på grundskole- och gymnasienivå, vi har även SFI och kortare yrkesutbildningar. 

Oskarshamns folkhögskola

Här hos Oskarshamns Folkhögskola kan du utbilda dig till kyrkomusiker, musiklärare eller varför inte pianotekniker? Här finns även möjlighet att läsa språkkurser! En fartfylld skola med många evenemang i form av allt från konserter till föreläsningar. Oskarshamns Folkhögskola erbjuder, utöver kurser och utbildningar även konferens,  restaurang och logimöjligheter. Här finns även seniorkurser med vitt skilda ämnen för dig som är dagledig och vill utbilda dig, skapa nya vänskapsband och utvecklas även i seniorålder.

Etec Teknikutbildning och Elajo

I Oskarshamn finns även Elajo Technichal Education Center, eller ETEC, som är Elajos utbildning för framtidens eltekniker. Här erbjuds du modern utbildning inom både gymnasium, yrkeshögskola och företagsutbildningar.

Nova

Nova Oskarshamn erbjuder utbildningar på högskola/universitetsnivå såväl som yrkeshögskoleutbildningar. Här kan du läsa både fristående kurser eller hela programutbildningar i klassrum eller på distans. Drömmer du om att bli bland annat drifttekniker eller tandsköterska? Eller vill du starta eget företag? Hos Nova finns fler utbildningar för vuxna som vill förverkliga sina karriärdrömmar!

Forskning i Oskarshamn

I Oskarshamn bedrivs även intressant forskning i olika former. På Äspö, norr om Oskarshamn bedrivs forskning i allt ifrån förvaring av använt kärnbränsle till mikrobiologisk forskning. En stark tillgång till utvecklingen inom utbildningar i Oskarshamn.

SKB forskning

SKB:s (Svensk Kärnbränslehantering AB) unika anläggningar i Oskarshamn är navet för forskning i Oskarshamn. Vid SKB:s underjordiska berglaboratorium på Äspö, norr om Oskarshamn sker en stor del av forskningen kring den framtida slutförvaringen av använt kärnbränsle. I anläggningen testas olika tekniska lösningar i full skala och i en verklig miljö. Äspölaboratoriet är en unik forskningsanläggning eftersom det bara finns ett fåtal liknande laboratorier i hela världen. På nästan 500 meters djup genomför vi experiment i samarbete med svensk och internationell expertis. Läs mer om Äspö här!

Nova FoU

Nova Oskarshamn, den lokala plattformen för utbildning, forskning och utveckling och affärsutveckling har många spännande projekt, bland annat i Äspölaboratoriet. Läs mer om Nova Forskning & Utveckling här!