Sök

Stories

Sofie Andersson- Vinnare i Oskarshamn

Publicerad den 30 september, 2020

Under sommaren anordnade vi på Attraktiva Oskarshamn en tävling hos Oskarshamns tidningen. Det handlade om att kunna vinna sin inställda semester och få en resa till Oskarshamn. Över hundra tävlingsbidrag kom in och tre vinnare valdes ut.

Sofie Andersson och sambon Ronny Larsson från Orrefors är en av tre lyckliga vinnare i Oskarshamn denna sommar. På grund av Coronapandemin gjorde Attraktiva Oskarshamn en tävling där man kunde vinna sin inställda resa. Nu upplever, upptäcker och utforskar paret Oskarshamns historia och sevärdheter.

– Vi skulle egentligen ha åkt till Italien, men den resan blev inställd. Därför skickade jag in bidraget till tävlingen och blev helt till mig när jag fick meddelandet om att vi skulle få komma hit till Oskarshamn, säger Sofie Andersson.

Johan Sjöstrand och Amanda Hedberg som båda arbetar som platsutvecklare inom besöksnäringen hos Attraktiva Oskarshamn skräddarsydde en två nätters-weekend till paret. I den inskickade motiveringen hade Sofie Andersson rimmat om sin och sambons inställda semesterplaner.

”När drömmar går i kras och hela omvärlden är knas, är resan till Italien väldigt långt borta. Så nu får vi blicka på äventyr där avstånden från mitt hem är korta. Jag byter sjön Como och pittoreska caféer mot Smålands muséer. Byter smakrika pastarätter mot ljusa vackra nätter. Vingårdar mot lokala ölbryggerier eller går ut i skogen och laddar mina batterier”

Det kändes som en kväll utomlands

Under vistelsen spenderar paret två nätter på Clarion Collection Hotel Post. De besökte Fnyket och Besväret, Döderhultarmuséet, Liljeholmens och ätit god mat hos Badholmen, Pub Munthes och Nilssons.

– Vi tog även en runda och besökte de olika pubarna här i stan. Det kändes som en kväll utomlands, man stannar tar ett glas och går vidare, mycket trevlig miljö, säger Ronny Larsson.

Innan paret lämnar Oskarshamn ska de göra ett besök på Stensjö by och ett stop i Påskallavik på hemvägen. De båda håller med om att man inte behöver åka så långt för att uppleva känslan av semester och är nöjda med att vara vinnare i Oskarshamn.

Bilder från Sofies Instagram