Sök

Spännande fiskevatten

Sportfiske i Oskarshamn

Oskarshamn är omgärdat av spännande fiskevatten. Både havsfiske, insjöfiske och den berömda Emån finns här. En perfekt plats för härligt sportfiske.

Längs Östersjökusten fiskas med fördel öring, gädda och abborre under stora delar av året. Vill du hellre prova lyckan i den världsberömda ån gård det prima. Emån är världsberömd för sin storvuxna öring som flera gånger visat på internationella rekordvikter. Det småländska skogslandskapet bjuder även på en mängd sjöar med allt från Put and Take vatten med regnbåge till idylliska skogssjöar med en fantastisk artrikedom med gädda, abborre, braxen, gös med flera.

Letar du efter utrustning finns det hos Hobby & fiske, Rekordfabriken, Ernemarvikens Marincenter med mera.

I havet går det bra att fiska med spö utan några problem. Vill du fiska i våra sjöar måste du kolla upp vilket fiskekort du behöver! Ladda ner vår fiskebroschyr längst ner på sidan för mer information.

Anton Agebjörn – fiskeentusiast

Anton Agebjörn har fiskat i trakterna kring Oskarshamn och Mönsterås sedan barnsben. Han tipsar om fisket i Emån, gäddtävlingen Super Pike Open och att flytvästen är den absolut billigaste livförsäkringen. I Guiden om Oskarshamn 2020 kan du läsa hela intervjun med Anton Agebjörn.

CWC Super Pike Open i Oskarshamn är en tävling där vi samlar eliten av Sveriges gäddfiskare.