Sök

Stories

Höstlov i Oskarshamn

Publicerad den 21 oktober, 2020

Hej hej höstlov! Vecka 44 är det höstlov i Oskarshamn. Vi har samlat massor av härliga tips för hela familjen. Kanske vill ni njuta av en rolig film på bio, busa hos Arena Oskarshamn eller mumsa på en pumpabakelse hos Nilssons Konditori?

Höstlovsbio hos Sagabiografen

Nu är biljetterna till årets höstlovsbio släppta… Måndag till fredag vecka 44:
15:00 – Trolls Världsturnén
15:30 – Nelly Rapp Monsteragent
16:00 – Familjen Bigfoot
Psst! Viste du att Oskarshamns Amanda Adolfsson har regisserat Nelly Rapp? Häftigt va!

Ät lunch utomhus

Runt om i hela Oskarshamns kommun finns det grillplatser att använda! Se till att du har en vuxen med som kan hjälpa dig med elden. Sedan kan du mumsa på valfri lunch. Mmm visst smakar det faktiskt lite godare ute i naturen?

Shoppa på shoppingkvällen

Du kanske behöver inhandla läbbiga kläder inför Halloween? Ta med familjen på Shoppingkväll torsdag den 29/10. Medlemmarna i Handel Oskarshamn har fina erbjudanden och staden kommer att vara pyntad med pumpor!

Spökvandring i Kristdala

Läbbigt välkommen på den traditionella spökvandringen i Kristdala! Det är viktigt att du läser informationen och anmäler dig via innan. Årets upplaga är även coronasäkrad då man går i mindre grupper med fem minuters mellanrum.

Bo på hotell

Ta med hela familjen och bo på hotell! Vakna upp till en härlig hotellfrukost. Hotell Corallen har ett höstlovserbjudande. Spana in alla boenden i Oskarshamn här.

Gå tipspromenad

Välkommen ut i friska luften. 25 oktober och 1 november kan du gå tipspromenad hos vid SOK Viljan Oskarshamn OBS! Ingen fika eller bingo. På grund av Coronapandemin kommer tipskupongerna att tillhandahållas med ”självbetjäning”. Betala med swish eller 20kr i ett påskrivet kuvert. Medtag egen penna! Tre vinnare kommer att lottas ut bland samtliga deltagare. Det finns det även en kortare slinga på ca 1 km. Det är samma frågor som på de ordinarie slingorna som är ca 4,5 km. Start mellan 09:00-13:00. Båda slingorna är barnvagnsvänliga.

Fika på pumpor

Hos Nilssons Konditori och Bageri kan du mumsa på bakelser gjorda som pumpor!

Plaska hos Arena Oskarshamn under höstlovet

Åk rutschkana med anpassat ljud och ljus, plaska i vattenlandet eller öva på simtagen! Se öppettiderna hos Arena Oskarshamn här.

Lek och lär hos Oskarshamns Kulturhus

Det kommer att hända en massa kul under läslovet, både inne i Kulturhuset och utomhus! I stadsparken kan ni vara med om en skulpturjakt. Skulpturerna har hoppat runt under natten och vi vet inte var de finns. Kanske du kan hjälpa oss att hitta dem igen? Hämta din karta i Kulturhusets foajé. Start 26/10.

På Döderhultarmuseet kan man hitta katten Ture. Ture tycker om att gå på upptäcktsfärd bland figurerna och att pyssla i skaparverkstan. På Sjöfartsmuseet hittar ni skeppet Tyra som Ture ibland går till sjöss med. Bland föremålen i museet hittade Ture Kapten Rackartass mystiska dokument. Kanske du kan hjälpa Ture att lösa mysteriet?

Kan du lösa Supernallens utmaning? Samla bokstäver utspridda över sju GPS-punkter i närheten av Kulturhuset och bilda ett hemligt ord! Ta med en mobil med internet och ge dig ut på bokstavsjakt. Passar dig från sex år och uppåt. Kom in på Stadsbiblioteket så hjälper vi dig att komma igång!

Hämta ut en pyssel- och bokkasse på ditt närmast bibliotek! Med det blandade pysselmaterialet kan du göra din egen dagbok och ett fint kort till en släkting du tycker om. Du kan hämta kassarna på ditt närmaste bibliotek under bemannade öppettider. Obs! Ett begränsat antal finns, först till kvarn och max en kasse per barn.

Psst! Du har väl inte missat den nystartade barnkanalen? Pyssel, boktips och musik varje tisdag kl.18 hos Kulturhusets Facebook.

Höstlov i Oskarshamn- övrigt att tänka på

Tänk på att det fortfarande råder Pandemi. Tänk på att hålla avstånd i så väl biosalong, simhall och café. Ta hand om varandra och tillsammans kan vi skapa ett så härligt och roligt höstlov i Oskarshamn som möjligt!