Sök

Stories

Lokal handel hem till dörren

Publicerad den 27 januari, 2021

Som en följd av de skärpta lokala allmänna råd från Folkhälsomyndigheten gör det svårt för de lokala butikerna att överleva. I Oskarshamn erbjuder vi därför grattis hemkörning av lokal handel hem till dörren inom kommunen för att stärka handeln.
 – Det är tid för alla att handla lokalt och nu kan man till och med få hem varorna direkt till dörren! Säger Anna Nord, butiksägare InHouse i Oskarshamn.

Genom ett samarbete mellan Oskarshamns kommun, Attraktiva Oskarshamn och Oskarshamns taxi erbjuder vi dig fri hemleverans av varor inom kommunen. Du beställer helt enkelt dina varor direkt av butiken och betalar på det sätt som butiken erbjuder. När din beställning är slutförd tar butiken kontakt med taxibolaget och beställer leveransen hem till dig. Jenny Rees är en av de första som har beställt hem varor.

– Jag tycker att det här är ett jättebra initiativ för att stötta den lokala handeln. Det är coronasäkert och jag hoppas att fler personer tar vara på den här unika möjligheten som finns, säger Jenny Rees som beställde hem glas från InHouse i Oskarshamn.

Hemleverans är ett av många sätt att handla lokalt i Oskarshamn just nu. Många av butikerna erbjuder privat tid i butiken samt undanläggning av varor och möjlighet att hämta utanför butiken. Dessutom har ett större engagemang i sociala medier har skapats för att nå ut till kunderna. Anna Nord är en av butiksägarna i Oskarshamn som trycker på att invånarna måste tänka på den lokala handeln.

– Det är tid för alla att handla lokalt och nu kan man till och med få hem varorna direkt till dörren! Säger Anna Nord, butiksägare hos InHouse i Oskarshamn.

För att läsa mer om vilka åtgärder olika butiker gör och för att få lokal handel hem till dörren kan du besöka oskarshamn.com/corona.